dinsdag 27 januari 2009

Texas. Vrouw ontvangt e-mailbericht uit 1867

De 31-jarige Louise Sticker ontving een tijdje geleden een e-mail zonder afzender.
Het bericht zelf leek op de dagelijkse spam, (Een onleesbaar gecodeerd bericht) maar de afzender bleek niet geblokkeerd te kunnen worden.

De IT verantwoordelijke van het bedrijf zocht zich suf naar een oplossing maar zonder resultaat. Na een telefoontje naar de provider was nog niet veel meer duidelijk.
Men zou hen contacteren zodra er meer duidelijkheid was.
Drie maanden later kreeg de IT afdeling een bericht met de uitleg.

Blijkbaar was het huidige netwerk gebaseerd op een oud telefoonnetwerk. Het was wel steeds up to date gebracht, maar het gebouw waar het netwerk staat is al 150 jaar in gebruik door hetzelfde, zich steeds vernieuwende bedrijf.
Vóór het een internetbedrijfje werd, was het een lokaal telecommunicatiebedrijfje, met een klein netwerk dat door de lokale overheden werd gebruikt.
Wat men allang vergeten was is het feit dat ook dit netwerk was gebaseerd op een eerder systeem, namelijk een van telegraafpalen. Door nalatigheid werd bij vernieuwingen niet steeds alle apparatuur uit het gebouw verwijderd.

Tot drie maanden geleden dus.
De technische dienst kwam door een stroomstoring tot de ontdekking dat een van de oude relaiscondensators nog steeds stroom kreeg. Bij verwijdering van het relais kwam een oud pulssignaal vrij op het nieuwe netwerk dat zijn oorspronkelijke doel uiteraard niet vond, zijnde het politiecorps van Louisville, Texas.
Het dichtstbijzijnde alternatief was het e-mail adres van Louise Sticker.

Het wonderlijke bericht, oorspronkelijk dus gestuurd in 1867 was opgemaakt in Morsecode, waardoor het redelijk makkelijk om te vormen was naar het Engels:
Jesse James, dead 2000$ William Quantrill dead 1500$.

3 opmerkingen: